Freek de Jonge met Zaansch Veem 2.0

Afbeelding invoegen  

Zondag 19 november 2017
Aanvang: 15.30 uur
Toegang: €18,50 | Donateurs: €16,- | Jongeren t/m 21 jaar: €13,50
Try-out, de première is maandag 20 november in het Zaantheater

UITVERKOCHT!!!

Freek de Jonge is een oude bekende van Het Plein. Dat hij wederom naar West-Graftdijk komt voor de laatste try-out van zijn nieuwe, op de Zaanstreek gerichte voorstelling, kan niet anders dan een goed teken zijn. We zijn vereerd! 

Dertig jaar geleden verscheen van Zaansch Veem* een novelle, geschreven door Neerlands bekende cabaretier Freek de Jonge. Hij deed dit in opdracht van de gemeente Zaanstad. De plannen ter reconstructie en verfraaiing van de binnenstad waren afgerond en daarom schreef hij dit verhaal met persoonlijke belevenissen gebaseerd op feiten en fantasieën uit de periode 1951-1958 toen het gezin De Jonge in de Parkstraat woonde.

In de zomer van 2016 trad Freek op tijdens het midzomerfestival op het Verkadecomplex. Met Zaanse verhalen en liedjes begeleid door een tienmans orkest. En dit succes krijgt een vervolg in Zaansch Veem 2.0. Een voorstelling, vol herkenbare situaties en dolkomische herinneringen, die Freek exclusief voor de Zaanstreek samenstelde.

Freek de Jonge speelt een try-out in ons theater. Het eindresultaat – compleet met 11-koppig orkest – is exclusief in het Zaantheater te zien van dinsdag 21 t/m zaterdag 25 november. Meer informatie en kaarten via: https://zaantheater.nl/tickets/freek-de-jonge-zaansch-veem-2/

* De N.V. Zaansch Veem H. de Boer Jbz. werd in 1937 opgericht. Het veem beschikte over een groot aantal pakhuizen in de Nederlandse Zaanstreek. Na de Tweede Wereldoorlog paste het overbodig geworden fabrieken ook aan tot pakhuis, zoals cacaofabriek TOC, verffabriek Rembrandt en de rijstpellerij Kamphuys. Van de laatstgenoemde huurde het Zaansch Veem de panden Nederland en Czaar Peter aan de oostelijke Zaanoever in Zaandam. (bron: Wikipedia).

www.freekdejonge.nl

<<vorige                                                                                                                volgende>>