Leoni Jansen en Eric Vaarzon Morel met 'Ierse Nachten'

Afbeelding invoegen   Zaterdag 7 oktober 2017
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: €18,50 | Donateurs € 16,- | Jongeren tot en met 21 jaar €13,50
Try-out, de premère is 29 oktober in de Kleine Komedie
 
Deze voorstelling is UITVERKOCHT!!!
 
Van alle Europese volkeren komt het DNA van de Ieren waarschijnlijk nog het meest overeen met dat van de Spanjaarden. Na hun succesvolle programma 'Santiago' gaan Leoni en Eric daarom samen op pad naar Ierland: via Cork, café The Spaniard in Kinsale naar Dublin, het pad volgen van Sint Brandaan en op zoek naar de voorouders van Joni Mitchell en Mary Black.
 
 
Met hun gitaren op de rug doorkruisen zij het prachtige oud-Keltische land, rijk aan tradities. Al wandelend en muziekmakend, verzamelen zij verhalen over mythen en sagen die Spanje en Ierland verbinden. 
 
Ze gaan op zoek naar de 'thin places', plekken waar Keltische magie en mystiek opdoemen uit de mist. Waar het oude en nieuwe samenkomen en je heden en verleden kunt aanraken. Feeën, heksen, druïden en kabouters (duendes): de Keltische mythologie is ervan doordrenkt.
 
En zo gaat het, Leoni en Eric reizen af naar het land van dichters en schrijvers als W.B. Yeats, James Joyce, van de jiggs en reals, Sint Brandaan, Keltische goden, de Spaanse Armada en whiskey, heel veel whiskey! Yeah y olé, weer een pelgrimstocht!

‘My love, we will hear, I and you, we will hear,

The calling afar of the doe and the deer.

And the bird in the branches will cry for us clear’

W.B. Yeats

www.leoni.nl|www.vaarzonmorel.com 

<<vorige                                                                                       volgende>>